Elmedin Karić iz Busovače živi s dvije žene: Ja sam musliman, imam pravo na četiri

Životne priče
Screenshot: YouTube

Elmedin Karić iz Busovače ima dvije žene – Bosanku Fatimu i Ukrajinku Janu. Otkrio je detalje o svom neobičnom ljubavnom životu.

Novinar Srećko Stipović ga je pitao kako se odlučio na ovaj korak.

“Živio sam s jednom već desetu godinu. S njom imam tri sina, ali sam još kao momak maštao da mi je u isto vrijeme imati dvije žene. Janu sam upoznao u Njemačkoj. Sad će nam druga godina, ali nisam htio lagati ni nju ni svoju ženu. Odmah sam joj rekao: ‘Ja imam ženu, imam troje djece, ali sam musliman. Imam pravo na četiri pa ti ako hoćeš pristani, ti si u drugoj vjeri. Šta ja znam kako ćeš ti reagovati'”, započeo je.

Jana mu je rekla da je zaljubljena u njega i da pristaje na ovo sve.

“Onda sam se spakovao iz Njemačke iz Minhena, tad sam radio u BMW-u, došao za Bosnu, rekao svojoj ženi, ocu, materi. Tad sam živio kod oca. Rekoh da imam drugu ženu i da je hoću dovesti. Oni su sve mislili da neću. Bilo je tu malo i suza sa ženom ovom, ali ja joj kažem: ‘Slušaj, ja tebe volim. Nikad te neću ostaviti. S tobom imam tri sina, ali to je moja želja da imam još jednu pored tebe. Bolje nego da idem svijetom, da te varam. Ovako ću dovesti. Imam vas dvije i to je to. Vas ću dvije voljeti. Radit ću da vam ništa ne fali'”, rekao je.

Njih dvoje su se upoznale preko Messengera. Djeca su svaku noć pričala s Janom. U međuvremenu je umrla Janina majka.

“Nisam je htio pustiti da sama ide u Ukrajinu. Rekao sam da ću je ja voziti i da idem s njom. ‘Kako ćeš, rat je?’ – ‘Nek’ je rat, idem s tobom – ili ću poginuti s tobom ili ću se vratiti živ'”, odgovorio je, prenosi Klix.