Irfan Čengić (SDP) izabran za novog načelnika Starog Grada

Vijesti

Irfan Čengić naslijedio Ibrahima Hadžibajrića na mjestu načelnika općine Stari Grad (Foto: Facebook)

Danas su održani vanredni izbori za načelnika sarajevske općine Stari Grad. Građani su birali između dva kandidata, Irfana Čengića (SDP) i Dženana Selimbegovića (SDA).

Nakon što su orebrojani svi glasovi Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je zvanične rezultate. Prema zvaničnim podacima CIK-a glasalo je 30,34% od 36.195 prijavljenih birača. Čengić je dobio 6.707 glasova odnosni 62,89%, a Selimbegović 3,958 glasova 37,11%.

Novoizabrani načelnik općine Stari Grad Irfan Čengić obratio se javnosti nakon što je proglašena njegova pobjeda na izborima.

“Hvala ljudi za podršku. Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada.

Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima. Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao.

Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj.

Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika. Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja. Stari Grad voli svoju djecu”, poručio je Čengić.

Podsjećamo, prijevremeni izbori su uslijedili nakon što je na julskom referendumu opozvan Ibrahim Hadžibajrić (NES) koji je dužnost načelnika obnašao od 2008. godine.