Mladi reprezentativac BiH čestitao plasman Srbije na Euro pa se pravdao: Volim našu zemlju BiH

Društvene mreže

Mladen Cvjetinović u dresu Zmajića (Foto: Instagram)

U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović čestitao je jučer putem društvenih mreža plasman Srbije na Euro. Nakon što je Srbija remizirala sa Bugarskom i obezbijedila put u Njemačku, Cvjetinović je na svom Instagram profilu podijelio čestitku što je naišlo na oštre kritike javnosti.

Foto: Screenshot

Nakon što je potez mladog reprezentativca BiH podigao dosta prašine u javnosti, Cvjetinović se ponovo oglasio na Instagramu poručivši da “nije mislio ništa loše”.

“Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Nisam ništa loše mislio, ni namjeravao”, započeo je Cvjetinović i dodao:

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

“Pošto imam rodbine u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam mu čestitati. Kako sam primijetio na društvenim mrežama, došlo je do iritacija zbog mog čestitanja. Zbog toga hoću da vam objavim da dajem sto posto od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga iznervirati”, pravdao se fudbaler njemačkog trećeligaša Ingolstadta.