“Prijatelji” se oglasili nakon smrti Matthewa Perryja: Potpuno smo uništeni, mi smo porodica

Magazin

“Prijatelji” se oglasili nakon smrti Matthewa Perryja (Foto: Instagram)

Dva dana nakon iznenadne smrti Matthewa Perryja, jedne od zvijezda serije “Prijatelji”, ostatak glumačke postave kultnog sitkoma oglasio se kratkom zajedničkom izjavom za magazin People.

“Svi smo tako potpuno uništeni gubitkom Matthewa. Bili smo više od običnih kolega. Mi smo porodica. Imamo toliko toga za reći, ali sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i součimo se sa ovim nesagledivim gubitkom.

Vremenom ćemo reći više, kako i kada budemo mogli. Za sada su naše misli i naša ljubav sa Mattyjevom porodicom, njegovim prijateljima i svima koji su ga voljeli širom svijeta”, napisali su u zajedničkoj izjavi za magazin People  Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox i Matt LeBlanc.

Podsjećamo, Matthew Perry koji je bio najmlađi član postave “Prijatelja”, u subotu je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu. Tačan uzrok smrti još uvijek nije poznat. Perry je preminuo u 54. godini života.

“Prijatelji su se prikazivali tokom deset sezona od 1994. do 2004. godine. U tih deset godina zajedničkog rad, šestero glumaca su postali istinski prijatelji i u privatnom životu.

Posljednja epizoda “Prijatelja” emitovana je 6. maja 2004. godine.

2021. godine je emitovan specijal “Friends: The Reunion”, u kojem je glumačku postavu “Prijatelja” ugostio poznati britanski voditelj James Corden. Bilo je to posljednje zajedničko pojavljivanje “Prijatelja” na tv ekranima, a ujedno i posljednje  pojavljivanje Perryja na televiziji.

Nešto ranije kreatori “Prijatelja” Marta Kauffman i David Crane te izvršni producent i reditelj serije Kevin Bright u saopštenju su se oprostili od Matthewa Perryja.

“Šokirani smo i duboko, duboko tužni zbog smrti našeg voljenog prijatelja Matthewa. I dalje izgleda nemoguće. Sve što možemo reći je da se osjećamo blagoslovljeno što smo ga imali kao dio naših života”, objavili su između ostalog Kauffman, Crane i Bright dodavši:

“Ovo je zaista ona u kojoj su nam srca slomljena”, referirajući se na prepoznatljive nazive epizoda (“ona u kojoj…”).

 

SuperPortal.ba