Šprajc “bez dlake na jeziku”: Izrael se od neki dan pokazao kao dosta neugledna teroristička država

Društvene mreže
Screenshot: RTL

Jedna od tema sinoćnjeg Stanja nacije, emisije koju vodi Zoran Šprajc bio je i sukob Izraela i Hamasa, a hrvatski voditelj imao je oštar komentar karakterišući Izrael kao “židovsku terorističku državu”.

Na samom početku pomenuo je Andreja Plenkovića koji je u lupanju pločica po saborskim klupama vidio teroristički napad te prije priloga o napadima na Gazu kazao: “Pogledajmo kako stvarno izgleda teroristički napad”.

“Ako ste mislili da se sintagma o terorističkom napadu može odnositi samo na palestinske terorističke organizacije ili na ove koji lupkaju pločicama po klupi. Izrael se ovih dana, iznimno trudi, dakle s tim raketama i bombama koje ima, pokazati da uz palestinske terostičke organizacije postoji židovska teroristička država”, poručio je Šprajc.

Istaknuo je kako je svjestan da je to za narativ koji se njeguje na Zapadu pa i u službenoj hrvatskoj politici “grozomorno blasfemična tvrdnja”.

“Ali oprostite ako skupinu ljudi, žena, djece, civila zatvorite u logor iz kojeg ne mogu ama baš nigdje pobjeći i onda ih dan i noć sa sigurne udaljenosti bombardirate, raketirate s ovim stravičnim posljedicama. I nakon toga ne stajete i ne pokazujete najmanju namjeru da ćete stati onda niste ništa drugo nego isto zlo kao zlo protiv kog se borite”, oštro je poručio Šprajc.

Naveo je i kako se možete zvati državom, biti međunarodno priznata, “moćna, ugledna, cijenjena, važna država”.

“Eto od neki dan se Izrael pokazao i kao dosta neugledna teroristička država”, poručio je prije nego je naveo da je više od 7.000 civila, žena i djece “Izrael pobio u koncentracionom logoru Gaza u posljednje tri sedmice svoje osvete”.

Istaknuo je da to više poginulih civila nego što ih je u Hrvatskoj bilo tokom rata 90ih. Šprajc je potom kritikovao i hrvatsku desnicu kojoj je politika Izraela veoma bliska.

Klix