U Sarajevu danas skup podrške Palestincima, očekuje se veliki broj građana

Najave
Foto: Anadolija

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini poziva sve građane da danas u 11:00 sati dođu na plato prekoputa sarajevske Vijećnice i učestvuju u skupu podrške i solidarnosti sa Palestinom.

“Želimo poslati snažnu poruku podrške našim sugrađanima u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom. Želimo podići glas protiv ubijanja djece, žena, staraca, ranjenika u bolnicama, protiv nasilja i za mir u Palestini”, poručili su.

Palestinski narod je jedinstven u odbrani od agresora, i ima jednake žrtve bile to kršćanske ili muslimanske.

“Tražimo hitno obustavljenje granatiranja civila i civilnih ciljeva te sprečavanje humanitarne katastrofe. Tražimo prestanak aparthejda nad našim narodom i pridržavanje međunarodnih ugovora”, dodali su.

Iz Palestinske zajednice ističu da su građani i vlasti Bosne i Hercegovine uz njih i na tome su veoma zahvalni.

“Uoči održavanja ovog velikog skupa kao organizatori želimo uputiti apel učesnicima da uprkos snažnim emocijama i ogorčenjem zbog stravičnih slika zločina, tokom skupa zadržimo dostojanstvo da skup protekne u redu i miru”, ističe organizator.

Svi građani su pozvani da dođu samo sa zastavama Palestine i Bosne i Hercegovine.

“Također, pozivamo vas da pratite program i parole organizatora koje će se skandirati, te da se suzdržimo od svakog neprimjerenog skandiranja i vrijeđanja. Pozivamo sve učesnike da prate uputstva redara i da iz Sarajeva, evropskog Jerusalema pošaljemo najsnažniju poruku otpora, snage i mira”, rečeno je na kraju.

Humanitarni broj za pomoć Palestini 090 292 000 (Važi samo za BH Telecom)

Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, Broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu)

Uplate iz inostranstva:

56A: Intermediary Institution1: BKAUATWW2 (UNICREDIT BANK AUSTRIA); OR KTAGDEFF (KT BANK AG, GERMANY) OR PBZGHR2X (PRIVREDNA BANKA DD CROATIA);

57A: Account with institution: BBIBBA22XXX BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

59A: Beneficiary customer: UDRUŽENJE PALESTINSKA ZAJEDNICA U BIH, DŽININA 39 SARAJEVO, BOSNA I HERCEGOVINA IBAN/Account number : BA391413115310007475

70: Remittance Information: Pomoc za Palestinu

 

Klix