Velika pobjeda: Zmajice pobijedile Češku u trećem kolu Lige nacija

Vijesti

Zmajice pobijedile Češku (Foto: NS BIH)

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu u trećem kolu Lige nacija. Izabranice selektorke Samire Hurem u Trening centru NS BIH u Zenici pobijedile su favoriziranu selekciju Češke sa 1:0.

Odličnu partiju naše selekcije krunisala je pogotkom Alma Krajnić u 88. minuti susreta. Do kraja susreta naš tim je ostao sa igračicom manje jer je drugi žuti karton zaradila Maja Jelčić. Međutim, do kraja susreta ostalo je 1:0 za Zmajice.

– Ovo što su djevojke napravile je izvanredno i sve čestitke idu njima. Čestitam takođe svom stručnom štabu i svima koji su bili uključeni u ovo. Rezultat koji smo ostvarili je plod timskog rada. Mediji, publika, sve je bilo zaista na visokom nivou i hvala svima na podršci, istakla je nakon utakmice selektorka Samira Hurem.

Oduševljena zbog pogotka i pobjede bila je Alma Krajnić:

– Divan je osjećaj zbog gola i pobjede. Radili smo svi za ovo. Bila je teška utakmica ali ostvarili smo što smo željeli. Trudićemo se da napravimo slično i u gostima, kao i u nastavku takmičenja. Vjerujem da možemo napraviti velike rezultate. Hvala navijačima na podršci, rekla je Krajnić nakon utakmice.

Nakon tri kola grupe B4 Zmajice su vodeće na tabeli sa sedam bodova. Čehinje su druge sa šest bodova. Preostale dvije ekipe u našoj grupi, Slovenija i Bjelorusija svoj meč trećeg kola igraju večeras.

Zmajice u četvrtom kolu gostuju u Češkoj. Susret se 31. oktobra u 17:00 sati u Hradec Kralovama.