Zmajevi večeras igraju za čast

Najave
Foto: NSBIH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra pretposlednji meč u kvalifikacijama za Euro. Domaćin Zmajevima biće Luksemburg, ekipa koja je u Zenici savladala Zmajeve sa 2:0 i praktično već tada Zmajeve ostavila bez šansi za direktan plasman na Euro.

Sekektor Savo Milošević večeras neće moći računati na Džeku, Pjanića, Kolašinca, Šehića, Ahmedhodžića i Barišića. Priliku za igru će dobito igrači sa manjom minutažom i novi igrači u reprezentaciji, prije svega napadač Haris Tabaković za kojeg se očekuje da bude starter.

– Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale – istakao je Milošević na zvaničnoj press konferenciji uoči meča.

Milošević je na tribinama ostavio Ivana Bašića i Dala Varešanovića, a u rosteru su sljedeći igrači:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić i Hidajet Hankić

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Adnan Kovačević i Nermin Zolotić

Vezni red: Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Radet Krunić, Gojk Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović i Miroslav Stevanović

Napad: Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Smail Prevljak, Ermedin Demirović i Said Hamulić.

– Nedostajaće nam dosta iskusnih igrača, ali vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum – izjavio je veznjak Rade Krunić.

Susret na Stade de Luxembourg počinje u 20 sati i 45 minuta, a sudit će ga Andris Treimanis iz Latvije. Direktan prijenos je na BHT1.