Džanan Musa izabran u najbolju petorku Eurolige

Vijesti
Foto: Twitter

Košarkaš Real Madrida i reprezentativac naše zemlje Džanan Musa izabran je u najbolju petorku Eurolige.

Navijači, novinari, kapiteni i treneri timova koji se natječu u Euroligi birali su najbolje igrače ove sezone. Nakon što su prebrojani svi glasovi Euroliga je obznanila najbolju petorku za tekuću sezonu.

Pored Džanana Muse u prvu petroku još su izabrani: Walter Tavares (Real), Sasha Vezenkov (Olympiacos), Lorenzo Brown (Maccabi) i Mathias Lessort (Partizan).

Musa je u izboru navijača bio ubjedljivo prvi. Bh. reprezemrativac je dobio 9,87% posto glasova navijača, iza njega su ostali Vezenkov sa 8% i Lessort sa 6,89%.

“Džanan Musa bio je pravo otkriće u njegovoj prvoj punoj sezoni u Euroligi. Vodeći je strijelac Reala i deseti strijelac Eurolige sa 15,2 poena u prosjeku, unatoč tome što je prosječno igrao najmanje minuta po utakmici od svih igrača koji su među najboljih deset strijelaca”, poručili su iz Eurolige.

Ovome treba dodati da je izabrana i druga petorka Eurolige koju čine: Nikola Mirotić (Barcelona), Mike James (Monaco), Darius Thomoson (Baskonia), Kevin Punter (Partizan) i Wade Baldwin IV (Maccabi).

Završnica Eurolige na programu je predstojećeg vikenda kada se u Kaunasu igra Final Four. Džanan Musa i njegov Real u polufinalu će igrati El Clasico protiv najvećeg rivala Barcelone. Taj meč na rasporedu je u petak u 20 sati. Nešto ranije tog dana (od 17 sati) na rasporedu je prvo polufinale u kojem se sastaju Olympiacos i Monaco.

Super Portal