Željezničar na prepunoj Grbavici remizirao sa Neftcijem

Vijesti
Foto: Klix

Željezničar i Neftci remizirali su na prepunoj Grbavici rezultatom 2:2 u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige.

Neftci je kontrolisao susret u prvih 10-ak minuta. Zaprijetili su gosti u 10. minuti kada je Saief je napravio prodor po desnoj strani i šutirao, a lopta otišla pored gola.

U 14. minuti Željo je poveo. Mekić je sjajnim driblingom po lijevoj strani izbacio dvojicu igrača Neftcija, a onda odlično centrirao lijevom nogom za Haračića koji je pogodio glavom za prednost Plavih.

Amoah je u 32. minuti pokušao ali je njegov udarac izblokiran. U 35. minuti Jašarević je zbog povrede završio susret a zamijenio ga je Ovčina.

U 44. minuti Neftci je izjednačio. Drina je bespotrebno gradio jednu loptu i pogriješio, Ozobić je uzeo loptu i asistirao do Lebona čiji je udarac pokušao izblokirati Kosorić ali je lopta završila u mrežu. U prvoj minuti nadoknade Ozobić je imao dobru priliku ali je šutirao pored gola.

U devetoj minuti nadoknade Željo stiže do nove prednosti. Odigrali su Plavi dobri akciju, Krpić asistirao za Amoaha koji je lažnjakom izbacio svog čuvara i matirao golmana Brkića za novu erupciju oduševljenja na Grbavici.

Početak drugog poluvremena donio je velika izbuđenja. Plavi su izveli loptu s centra, golman Mulalić se “uspavao” na golu pa je loptu upućenu od svog saigrača uhvatio u ruke, sudija je dosudio indirektan udarac za nekih 10-ak metara. Ipak, Mulalić se iskupio požrtvovanom reakcijom spriječio goste da dođu do pogotka.

Pri tome je golman Plavih dobio žestok udarac u glavu, na trenutak je ostao i bez svijesti, ali je smogao snage da nastavi meč.

U 49. minuti velika šansa za Plave. Krpić je ukrao loptu golmanu Brkiću, zaobišao ga, i šutirao iskosa, ali je njegov udarac izblokiran.

U 61. minuti Lebon je imao zicer ali je Mulalić ponovo sjajno odbrani. Mulalić je ponovo sjajno regaovao u 72. minuti kada je zaustavio Ozobića.

Gosti su pritiskali ali bez prave prilike do pete minute sudijske nadoknade. Tada je je Neftci dobio korner, domaći su izbacili loptu na nekih 20-ak metar a na nesreću tamo se nalazio Hadžiev koji je uhvatio volej nakon kornera i postigao zaista prelijep pogodak.

Do kraja nije bilo promjene rezultata pa će se pitanje prolaska u drugi krug rješavati za sedam dana u Bakuu.