Jokić podržao Vučića i razbijesnio Srbiju

Vijesti

Jokić podržao Vučića (Ilustracija: Andrej ISAKOVIC / AFP – Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

Mnogo bure se podiglo u srbijanskoj javnosti nakon što su tamošnji mediji objavili spisak sa oko 2.000 imena značajnih ličnosti koji su podržali izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ pred predstojeće izbore 17.  decembra.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros na TV Pink zahvalio ljudima koji su se angažovali i podržali Srpsku naprednu stranku, a posebno je pomenuo košarkaša Nikolu Jokića i njegovu braću, Janka Tipsarevića, Mirka Vasiljevića, Darka Tanaskovića, prenosi N1.

“Ta imena nešto znače, znam da je ljudima dosadno, ali to su ljudi koji su pomagali, spašavali živote ljudima“, rekao je Vučić.

Vijest da dvostruki najkorisniji igrač NBA lige i MVP prošlosezonskog finala podržava predsjednika Srbije i njegovu stranku razbjesnila je javnost u Srbiji. Jokić je meta kritika na društvenim mrežama, a srbijanskoj javnosti uopšte nije jasno zašto je jedan od najboljih košarkaša današnjice odlučio podržati Vučića.

Jokiću nije pomogla ni činjenica da ga je od ranije dio javnosti u Srbiji “uzeo na zub” zbog njegovog odbijanja da igra za reprezentaciju na Mundobasketu proteklog ljeta.

MVP NBA lige: Nikola Jokić u Goraždu kupovao pivo, prodavačica ga nije prepoznala (VIDEO)