Novi poraz Zmajića: Slovenija bolja od Bosne i Hercegovine u Murskoj Soboti

Vijesti

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas poraz na stadionu “Fazanerija” u Murskoj Suboti od Slovenije 3:0 u utakmici 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Igora Jankovića su položili oružje već u prvom poluvremenu kada prvo poslije velike greške Tarika Muharemovića Tio Cipot pogađa za 1:0, a onda i Adrian Zeljković u 37. minuti nakon kornera Svita Šešlara glavom trese mrežu za 2:0.

Mogla je Slovenija i da ubjedljivije vodi nakon prvih 45 minuta, ali je šut Svita Šešlara sa penala odbranio Muhamed Šahinović.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme nastavljaju da se nižu loše stvari po Zmajiće. Tarik Muharemović je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena dobio žuti karton, a onda na samom početku drugog poluvremena i drugi žuti karton, pa je morao ranije u svlačionicu, a BiH je čitavo poluvrijeme igrala sa igračem manje.

Promjena rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade utakmice, a tada rezervista Jost Pišek, koji je u 82. minuti zamijenio Svita Šešlara, pogađa za konačnih 3:0.

Slovenija je sada usamljena na prvom mjestu sa 12 bodova, tri više od Francuske, ali uz utakmicu više u odnosu na Francuze. BiH je četvrta sa tri boda iz pet utakmica i praktično već sada su i gotove kvalifikacije za našu U21 reprezentaciju.

Sport1.ba