Španija savladala Njemačku nakon produžetaka i prošla u polufinale Eura

Vijesti
Foto: EPA - EFE

Reprezentacija Španije prvi je polufinalista Eura. Crvena furija je u četvrtfinalu savladala domaćina Njemačku nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke ali Neuer i Simon nisu bili bez posla. Neuer je zaustavio udarce Pedrija, Laportea, Olma i Yamala, a Simon dva pokušaja Havertza.

Već na startu drugog poluvremena Morata je zaprijetio Neueru, a u 56. minuti Špancu su poveli. Yamal je asistirao za Olma koji pogađa za 1:0. Krenuli su Nijemci na sve ili ništa. Silovit udarac Andricha zaustavlja Simon u 70. minuti, a sedam minuta kasnije Füllkrug pogađa stativu.

U 89. minuti Elf stiže do izjednačenja. Kimmich spušta loptu do Wirtza koji pogađa uz pomoć stative za erupciju oduševljenja na tribinama.

Susret je otišao u produžetke koji su donijeli mnogo drame i jednu spornu situaciju kada su Nijemci možda oštećeni za penal. Španija je do pobjede stigla u 119. minuti kada je Merino pogodio nakon ubačaja Danija Olma. U finišu produžetka Carvajal je dobio crveni karton.

Španci u polufinalu čekaju pobjednika susreta između Portugala i Francuske.