Zrinjski se plasirao u play off Konferencijske lige

Vijesti
Foto: HŠK Zrinjski

Nogometaši mostarskog Zrinjskog plasirali su se u play off Konferencijske lige. Plemići su večeras Pod Bijelim brijegom sa 2:0 savladali bugarski Botev iz Plovdiva i tako nadoknadili gol zaostatka iz prvog meča koji je završen rezultatom 2:1 u korist Bugara.

Nije dobro počelo za izabranike Marija Ivankoviča večeras. Već nakon šest minuta povrijedio se standardni desni bek Josip Ćorluka kojeg je zamijenio Kerim Memija.

U 22. minuti Zrinjski propušta veliku priliku. Golman Boteva Bernat ruši u kaznenom prostoru Malekinušiča a sudija Hennessey pokazuje na penal. Odgovornost je preuzeo Mlinar ali njegov udarac brani Bernat.

U periodu između 39. i 41. izdešavalo se mnogo toga. Najprije je Mulahusejnović doveo Zrinjski u prednost nakon ubačaja Memije sa desne strane. Samo dvihe minute kasnije branič tima iz Plovdiva u duelu bez lopte namjerno udara Malekinušića, a irski sudija mu dodjeljuje direktan crveni karton.

Igrač više bio je velika prednost za Plemiće pogotovo jer se utakmici igrala po velikoj sparini, karakterističnoj za Mostar u ovo doba godine.

Gol vrijedan plasmana u play off postiže rezervista Kiš u 83. minuti.

Do kraja su gosti uspjeli pogoditi mrežu Marića ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda pa je Zrinjski prošao dalje.

U play offu Mostarci će igrati protiv portugalske Vitorie Guimaraeš.

Podsjećamo, Plemići su prošle sezone igrali grupnu fazu ovog takmičenja.