Saopštenje za javnost SDP Kalesija: SDA-ovo “nepoznavanje nadležnosti”, pokušaj kićenja tuđim rezultatima i namjerno obmanivanje građana

Izbori 2024

U video prilogu kojim SDA i kandidati SDA (Nermin Mujkanović, Hasan Paščanović, Zijad Šmigalović i Meliha Buljkić) najavljuju promotivni skup u Tojšićima, za nedjelju 08.09.2024. godine izrečeno je mnogo kontradiktornih obećanja, koja nemaju gotovo nikakve veze sa nadležnošću institucije na koju se kandiduju niti njihovih kapaciteta da to mogu realizirati.

Nećemo se pojedinačno baviti šta je ko od njih obećao, već ćemo njihova obećanja adresirati na ekipu za koju igraju (SDA).
Obećavaju realizaciju projekta izgradnje kružnog toka u Hidanima. Ili nemaju informacija ili namjerno žele nečiji rezultat pripisati sebi po već oprobanom šablonu. Istina je sljedeća, SDP-ova Vlada Federacije BiH je obezbijedila sredstva za izgradnju kružnog toka u Hidanima u vrijednosti od preko 700.000 KM i taj projekat će se realizirati neovisno o tome ko će biti budući načelnik općine Kalesija.
Obećavaju trotoar stazu od Babajića do Tojšića. Magistralni put od Babajića do Hidana je u nadležnosti Direkcije za federalne puteve i nikakve veze nemaju sa Općinskim vijećem ili navedenim kandidatima.
Obećavaju završetak Ambulante u Tojšićima. Neznamo zašto ih njihova vlast iz općine nije obavijestila da je za završetak Ambulante u Tojšićima SDP-ova Vlada Federacije BiH već uplatila sredstva na račun Općine Kalesija u iznosu od 200 000 KM za ove namjene i da će se to raditi bez obzira ko će biti načelnik općine Kalesija u narednom mandatu.

Nadalje obećavaju realizaciju projekta kanalizacione mreže, uređenja korita rijeke Gribaje, ulaganja u sport i mlade, boračku populaciju itd.itd.

Moramo podsjetiti građane Kalesije da su svi ovi projekti bili aktuelni od 1996. godine pa sve do danas, da je SDA na vlasti u Kalesiji svih ovih prethodnih 28 godina i da je bilo red i vrijeme da se to odavno završi. Svaki puta pred izbore to isto rade, svaki put su ista obećanja a od realizacije ništa.
Neki od tih SDA-ovih kandidata su proteklih 4 godine bili vijećnici u Mjesnoj zajednici Tojšići i ne da nisu ništa uradili, nego nisu prisustvovali ni sjednicama Vijeća. Građani već znaju i njih i njihova obećanja.

Građani Kalesije očekuju promjene, građani Kalesije očekuju neke nove ljude koji neće samo obećavati već će i nešto uraditi. Jedina opcija za građane Kalesije je Fuad Hasanović kao novi Načelnik Kalesije i SDP.

SAMO POŠTENO I ODGOVORNO!
Služba za informisanje
OO SDP BIH Kalesija

Plaćeno političko oglašavanje