Bh. reprezentativac Adin Vrabac potpisao za sarajevsku Bosnu

Vijesti

Sarajevska Bosna u sezonu ulazi jača za još jednog igrača. Bh. košarkaški reprezentativac Adin Vrabac će u nastavku sezone nositi dres nekadašnjeg prvaka Evrope.

Vrabac je ponikao u Sparsima, zatim je igrao u Trieru, Partuzanu, Hamburgu, Tenerifama,…Standardni je reprezentativac naše zemlje.

Priliku za debi u dresu Bosne Vrabac će imati u prvom kolu ABA 2 lige protiv Vojvodine.

– Bogata dugogodišnja karijera tridesetogodišnjeg Vrabca svjedoči o njegovom košarkaškom talentu, ali i iznimnoj borbenosti, predanosti i radu.

Karijeru je počeo u sarajevskim “Sparsima”, da bi nakon sezone u njemačkoj prvoj ligi igrajući za “Gladiators Trier”, naredne 4 sezone nosio dres beogradskog “Partizana”. Nastupao je i za španski “Tenerife”, njemački “Hamburg”, slovenačku “Krku Novo Mesto”, austrijski “BC Vienna”, belgijski “Mons” te posljednje dvije sezone i za francuski “Evreux”, iz kojeg dolazi u redove Studenata.
Dugogodišnji reprezentativac naše zemlje 🇧🇦 te i njen povremeni kapiten vratio se u svoje Sarajevo. Adine, dobro nam došao!

Vrabac će pravo nastupa imati već u prvom kolu ABA 2 lige, u susretu sa novosadskom “Vojvodinom” – naveli su iz KK Bosna.