Oduzeta četiri automobila, vozači za kazne duguju više od 54.000 KM

Vijesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo privremeno su oduzeli četiri vozila od četiri vozača, višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja koji zajedno imaju 54.165 KM neplaćenih kazni, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Policija je jutros u opštini Ilidža kontrolisala vozilo “seat” kojim je upravljao muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali A.L, /29/, a provjerama je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Ustanovljeno je da je na ovom vozilu istekla registracija, te da A.L. u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.646 KM.

Policija je od dvadesettrogodišnjeg muškarca čiji su inicijali E.H. juče oduzela automobil “seat” u sarajevskoj opštini Novi Grad, jer je utvrđeno da je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje.

Utvrđeno je i da vozilo nije registrovano i da su na njemu postavljene nepripadajuće registarske tablice, a da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija E.H. ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.840 KM.

U sarajevskoj opštini Centar prilikom kontrole vozila “golf” kojim je upravljao M.S. /45/, policija je utvrdila da je ovaj vozač voziio u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, a da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 23.545 KM.

Policija je u opštini Vogošća kontrolisala vozilo “reno”, sa nepripadajućim registarskim tablicama, kojim je upravljao muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali K.O. /31/.

Utvrđeno je da vozilo nije registrovano, te da K.O. upravlja bez važeće vozačke dozvole i da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 18.133 KM.

Protiv svih ovih vozača biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.

BHRT