National Geographic: Sarajevo najbolja destinacija svijeta za 2025. godinu 

Lifestyle
Foto: National Geographic/Nick St.Oegger

Sarajevo je proglašeno najboljom destinacijom svijeta u 2025. godini prema izboru čitalaca National Geographica.

“Službeno je: Sarajevo je naš pobjednik po izboru čitalaca za 2025. godinu”, napisali su na Instagram stranici National Geographic Travel.

National Geographic navodi da Sarajevo inspirira znatiželjne putnike iz cijelog svijeta te da nije ni čudo što je grad ubjedljivo pobijedio na ovogodišnjem izboru čitatelja.

Glavni grad Bosne i Hercegovine nastavlja da inspiriše znatiželjne putnike iz cijelog svijeta. Stoljetna historija Sarajeva utkana je u njegovu prirodnu ljepotu slično kao rijeka Miljacka, koja teče ispod više od deset mostova, uključujući Latinski most i Skenderiju, pješački most sagrađen od istog materijala kao i Ajfelov toranj prema lokalnoj predaji. Ljubitelji historije mogu posjetiti znamenitosti odbrane grada kao što je Tunel spasa. Ljubitelji vina mogu probati čuvene domaće sorte Žilavka, Blatina ili Vranac. Avanturisti mogu ići na rafting rijekom, alpsko skijanje ili planinarenje do jednog od najveličanstvenijih slapova u Europinavodi se u preporukama National Geographica za posjetu Sarajevu i našoj zemlji.