U Centru za kulturu i edukaciju ,,Safet Zajko’’ promovisan kratkometražni film o osobama s invaliditetom

Događaji Vijesti
Foto: Općina Novi Grad

U Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“ sinoć je promovisan kratkometražni film o osobama s invaliditetom. Video projekt radile su četiri studentice Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Film je napravljen povodom obilježavanja 03. Decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Cilj je podići svijest građana Bosne i Hercegovine o važnosti ovog dana. Film je spojio djecu tipičnog i atipičnog razvoja, osobe koje imaju problema sa sluhom i govorom.

Studentice Pedagoškog fakulteta u Sarajevu snimile film koji govori o osobama sa invaliditetom

Studentice koje su radile na realizaciji projekta su Aida Šahinović, Magdalena Milišić, Mirnesa Mustajbegović i Sara Čahtarević. Podršku za realizaciju ovog filma dali su JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo“, Privatna ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju „MHS“ i Sportsko – plesni klub „Astorija’’.

Na promociji filma publici su se obratile studentice Aida Šahinović, Magdalena Milišić, Mirnesa Mustajbegović, Sara Čahtarević, dipl. Fizioterapeut Anisa Selimović, učiteljica i predstavnica JU ‘’Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo’’, Belma Tahmaz Hamzić, dipl. vaspitač Elvira Čelebić, predstavnica Plesnog kluba “Astorija”, Alma Selimović, Selma Hodžić i Lana Bubica.

U programu su također učestvovali Alejna i Selma Hodžić, sa plesnom tačkom, Ella Franković izvela je baletnu tačku, a učešće je uzelo i Udruženje umjetnika, sportista i osoba s invaliditetom „MISS“, saopćeno je iz PRESS službe Općine Novi Grad Sarajevo.