Mlada bh. glumica Elena Matić dobila glavnu ulogu u seriji na Amazon Primeu

Magazin
Foto: Twitter

Mlada bosanskohercegovačka glumica Elena Matić iz Dervente dobila je glavnu ulogu u seriji “Romancero”, koja će se emitirati na Amazon Primeu.

Kako saznajemo na Twitter profilu bh. ambasadorice Danke Savić u Španiji, mlada glumica Elena Matić dobila je glavnu ulogu u horor seriji “Romancero” koja će se emitirati na Amazon Primeu.

“Danas nas je posjetila Elena Matić, prekrasna i veoma talentirana četrnaestogodišnja djevojčica iz Dervente koja snima glavnu ulogu u seriji “Romancero” za Amazon Prime u Španiji. Elena je izabrana na kastingu u kojem je sudjelovalo čak 300 djevojčica iz cijele Europe”, napisala je bh. ambasadorica.

Na Instagram stranici “Talent agency zona” napisali su kako se njihova najmlađa glumica Elena vratila iz Almerije u Madrid gdje snima glavnu ulogu te da je zajedno s direktoricom agencije Zona – Anilom Gajević posjetila i sjedište bh. ambasade u Španiji.

Elena Matić i Merjem Šiljak: Glumice iz Travnika i Dervente osvajaju Evropu

Ova mlada glumica već je imala priliku glumiti u filmu “Kineski zid” gdje je kao devetogodišnja djevojčica tumačila jednu od glavnih uloga. Također, glumila je i u kratkometražnom filmu “Bon Voyage” snimljen 2017. godine kada i “Kineski zid”.

Klix