Hadžibegić odgovarao na pitanja navijača: Huseinbašić veoma blizu Zmajeva, Višća bi se mogao vratiti u reprezentaciju, Gigović na radaru…

Društvene mreže
Screenshot: Facebook

Kao što je i najavio, selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić odgovarao je putem Facebooka na pitanja navijača.

Kako je rekao, dobio je preko 200 pitanja, a odlučio je odgovoriti na ona najaktuelnija.

Hadžibegić je govorio o Begoviću, Kovačeviću, Bičakčiću, Višći, Gigoviću, Huseinbašiću, igračima iz Premijer lige i drugim temama.

Selektor je ponovio  da su vrata za sve igrače koji žele igrati za Zmajeve otvorena.

“Rekao sam već na prvoj konferenciji da nismo velika zemlja koja može da bira između pet miliona fudbalera. Svaki igrač koji igra je za mene spreman za selekciju” – rekao je Hadžibegić.

O Asmiru Begovicu…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Što se golmanske pozicije tiče, mi trenutno imamo Šehića, Pirića i Vasilja, koji su bili i kod mojih kolega ranije, tako da ću u prvom dijelu krenuti s njima, a vrata su za sve otvorena”, rekao je Hadžibegić pa se osvrnuo na Vladana Kovačevića.

O Vladanu Kovacevicu…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Drago mi je što mi postavljate pitanje oko Kovačevića. Znam ga još iz Sarajeva, a on je donio odluke koje su ga odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim time šta je ko rekao i kako, a na njemu je u ovoj poziciji da se odluči za koga hoće da igra. Pod uslovom da se odluči da je BiH njegova reprezentacija, jedan je od kandidata”, istakao je.

Hadžibegić je istakao da je Denis Huseinbašić vrlo blizu dresa Zmajeva.

Nova imena na spisku za mart…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Jedino što mogu potvrditi da je Huseinbašić vrlo blizu odluke, a ranije je i Tahirović pristao da igra za nas. To su dva nova imena koja su najbliža da budu na spisku.”

Selektor Zmajeva je govorio i o Arminu Gigoviću koji još uvijek ima pravo nastupa za Zmajeve.

O Gigovicu…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Za njega sam dobio dosta pitanja i na listi je igrača koje pratimo. Na njemu je da nastavi kvalitetno raditi, ali sada neće biti na spisku, jer smo se odlučili za Huseinbašića i Tahirovića. Gigović je sigurno jedan od mladih igrača koje ćemo nastaviti pratiti”, rekao je Hadžibegić.

Selektor je istakao da su vrata reprezentacije otvorena i Edinu Višći, da je razgovarao sa igračem i da će Višća sam odlučiti o svom povratku u državni tim.

O Edinu Visci…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Što se Višće tiče, s njim sam se vidio u Turskoj prije par dana. Pozvao sam ga i ručali smo, te dugo razgovarali. On je sam donio svoju odluku i niko ga nije sklonio iz reprezentacije. Što se meče tiče, vrata su mu otvorena i odluka je na njemu. Najgore je što je sada povrijeđen, a kada se oporavi razgovarat ću s njim da vidim je li promijenio odluku”, istakao je Hadžibegić.

Igrači iz domaće lige treba da zasluže poziv, mišljenja je selektor.

O igracima iz Premijer lige BiH…

Posted by Faruk Hadžibegić on Ponedjeljak, 20. februar 2023.

“Najavio sam da ću otvoriti vrata domaćoj ligi jer sam mišljenja da bez domaće lige nema ni reprezentacije. Mislim da imamo dobrih talenata ali igrači trebaju da zasluže poziv” – rekao je Hadžibegić.

Sve odgovore selektora Hadžibegića možete pogledati OVDJE.