Ne radi im internet ili…: NSBiH (još uvijek) nije čestitao Dan nezavisnosti

Vijesti
Foto: Klix/NSBiH

NSBiH još uvijek šuti…

Danas je 1. mart koji se u našoj domovini obilježava kao Dan nezavisnosti. Na referendumu, održanom na današnji dan 1992. godine građani BiH su se izjasnili da su za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

I dok svi oni koji vole ovu zemlju čestitaju njihovim građanima ovaj veliki dan, iz Nogometnog saveza BiH to još uvijek nisu uradili.

Do 13 sati NSBIH se nije oglasio ni na zvaničnoj web stranici, niti na svojim računima na Facebooku, Twitteru i Instagramu. 

Web stranica NSBiH

I ako pomislite da je tek podne pa ima vremena za čestitku, podsjetit ćemo vas da iz krovne kuće bh. fudbala ni prošle godine nije stigla čestitka povodom Dana nezavisnosti.

Tada je takvo ponašanje odgovornih u savezu izazvalo veliki revolt navijača i javnosti. Ne sumnjamo da će tako biti i ovog puta ukoliko se na adresi Bulevar Meše Selimović 95 slučajno nešto ne promijeni, proradi internet ili nešto slično što je doprinijeli ovom sramotnom muku.

💙💛#DanNezavisnosti

Posted by Edin Džeko on Srijeda, 1. mart 2023.

S druge strane, građanima BiH je stigla čestitka od njemačkog bundesligaša Šalkea, od Košarkaškog saveza, od kapitena Zmajeva Edina Džeke, reprezentativca Miralema Pjanića, NBA zvijezde Jusufa Nurkića, atletičara Amela Tuke, muzičke zvijezde Dine Merlina i brojnih drugih.

Čestitka Miralema Pjanića na Instagramu
Čestitka FC Schalke 04

Samo NSBiH još uvijek šuti!

 

Super Portal