Težak poraz futsalera BiH za kraj očajnih kvalifikacija

Vijesti
Foto: NSBiH

Izabranici selektora Ive Kreze doživjeli četvrti poraz u isto toliko utakmica…

Futsaleri BiH poraženi su večeras u Istočnom Sarajevu od selekcije Češke Republike sa visokih 1:5 u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dobro su izabranici selektora Ive Kreze otvorili meč u kojem im je trebala pobjeda od dva gola razlike za plasman u baraž. Već u petoj minuti Blago Gašpar je doveo Zmajeve u vodstvo. Ipak dobru igru u prvih deset minuta nismo uspjeli krunisati drugim pogotkom pa je onda po običaju uslijedio hladan tuš. Česi sa dva gola u tri minute dolaze do preokreta. Strijelci su bili Vnuk i Holy.

Početak drugog poluvremena donio je pritisak Zmajeva u želji da stignu do preokreta. Međutim, bh. reprezentativci nikako nisu mogli da pronađu način na koji bi savladali sjajnog Vahalu na golu. Golman Milanović sve je više napuštao kazneni prostor u učestvovao u igri. Česi su to iskoristili pa je u 32. minuti nakon asistencije spomenutog Vahale pogodio Seidler. Uslijedio je tajm aut selektora Kreze koji nije donio rezultat jer je Drozd već u prvom napadu pogodio za 1:4.

Tu je već bio kraj svim nadanjima za Zmajeve. U 37. minuti Gosto je dobio crveni karton pa su Česi imali igrača više što su iskoristili u 39. minuti kada je konačnih 1:5 postavio Rešetar.

Zmajevi su tako sa sva 4 poraza završili kvalifikacije iako smo u iste ušli sa dosta optimizma. U elitnu rundu kvalifikacija plasirala se Armenije kao prvoplasirana iz naše grupe dok će Česi kao drugoplasirani u baraž za elitnu rundu.