2023. bila je godina uspjeha za BK “Kalesija”, u ovoj godini slijede još veći izazovi

Vijesti

Jučer je u Kalesiji održana redovna Skupština Biciklističkog kluba “Kalesija”. Skupština je bila izvještajnog karaktera, a na istoj su sumirani rezultati iz prethodne godine. Prisutnim članovima se obratio Emir Mujanović, predsjednik Skupštine BK “Kalesija”, a zatim je predsjednik kluba Mahir Huremović podnio izvještaj o radu kluba za prethodnu godinu.

2023. bila je godina velikih izazova koji su zahvaljući aktivnosti i požrtvovanom radu cijelog kolektiva uspješno riješeni. BK “Kalesija” je prethodne godine realizovao veliki broj aktivnosti.

U Kalesiji održana biciklijada povodom Dana općine

Između ostalog, klub je povodom Dana općine Kalesija organizovao Biciklijadu koja je okupila oko 140 učesnika sa područja Tuzlanskog kantona. U protekloj godini organizovana je i Druga dječija biciklijada koja je okupila oko 50-ak dječaka i djevojčica za područja Kalesija.

Klub je u sklopu projekta “Biciklom do zdravijeg odrastanja i sretnijeg života” organizovao Poligon za djecu. Poligon je okupio oko 60-ero djece do 12 godina.

U sklopu navedenog projekta članovi kluba su u kalesijskim školama kao i u školi na Snagovu kod Zvornika održali nekoliko informativno-edukativnih radionica.

U okviru projemta “Prijateljstvom do zelene zajednice” članovi kluba su tokom 2023. godine sproveli nekoliko aktkvnosti. U MSŠ “Kalesija” i školi u Čelopeku kod Zvornika organizovane su radionice na temu “Biciklizam – putovanje prema zdravlju i avanturi”, a uz to je klub organizovao i Poligone na kojima su učestvovali učenici iz Kalesije i Zvornika.

Pored navedenih aktivnosti, članovi kluba su uzeli učešće i u aktivnostima koje su organizovali prijateljski klubovi. Tako da je BK “Kalesija” imao svoje predstavnike na raznim manifestacijama kao što su: Biciklijada “Mostar – Počitelj”, “Sajamska biciklijada” u Lukavcu, “Via Majevica”, Biciklijada povodom Dana Grada Živinica, “Bike adventure jezero Modrac”, “Konjuh Adventure”, Memorijalni spust “Amir Delić”, na biciklijadama u Tuzli, Sapni, Kladnju…

Članovi BK “Kalesija” su uzeli učešće na biciklističkom maratonu “Bihać-Srebrenica”, a posebno treba istaći poduhvat članova kluba Nijaza Alića i Huse Avdića koji su iz Kalesije biciklima vozili do Bihaća odakle je maraton krenuo.

Članovi BK “Kalesija” posjetili klub “Zmajevo srce”

Pored ovih aktivnosti, članovi BK “Kalesija” su organizovali i razne vožnje na kraćim etapama kao i zajednička druženja, a nisu ostavljali po strani ni humane misije.

Kalesijski biciklisti će vožnjom od Kalesije do Kapije odati počast nastradaloj tuzlanskoj mladosti

Ono što treba istaći je i podatak da je Biciklistički klub “Kalesija” u januaru 2023. godine postao punopravni član Biciklističkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Najaktivnijim članovima kluba u protekloj godini uručenu su i prigodne diplome, a najaktivniji članovi bili su Sabina Sinanović u konkurenciji dama dok je najamtivniji među muškim članovima bio Samir Osmanović.

Pred klubom su još veći izazovi u 2024. godini. Najavljeni su novi projekti, a neke aktivnosti već su u toku.

Broj članova kluba u konstantnom je porastu i može se reći da je biciklizam u Kalesiji stekao veliku popularnost i da doživljava pravu ekspanziju zahvaljući ovom mladom, ali vrijednom kolektivu.

Aktivnosti kluba od nedavno možete pratiti i na web stranici kluba bkk.ba, a svakako tu su i njihove Facebook i Instagram stranice.

 

SuperPortal.ba