Mostarski studenti velikog srca organizirali humanitarnu akciju pod nazivom “Doručak sa ljubavlju”

Vijesti

Cilj ove humanitarne akcije je potaknuti integraciju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu i prikupiti sredstva za korisnike Udruge.

“Doručak s ljubavlju” naziv je humanitarne akcije koja se održala u holu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Akciju provodi Udruga “Vedri osmijeh” u suradnji sa Uredom za studente s invaliditetom, Studijem socijalnog rada i Studijem logopedije.

– Prodajemo kolačiće, muffine, pečena srca. Sve smo sami ispekli i uložili smo dosta truda kako bismo pomogli našoj Udruzi, izjavila je za Bljesak.info Helena, koja je i sama članica udruge. Cilj ove humanitarne akcije je potaknuti integraciju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu i prikupiti sredstva za korisnike Udruge.

– Kreativni radovi, sapuni, slastice, kolačići u obliku srca, sve je u duhu Valentinova. Kako bi obilježili i proslavili ovaj dan s ciljem da pomognu svojoj udruzi na tako plemenit način, izjavila je za Mija, studentica logopedije. Akcija će se održati još i 15. februara od 10:00 do 14:00, na istome mjestu.

Udruga „Vedri osmijeh“ je udruga roditelja i djece s posebnim potrebama koja okuplja oko stotinjak članova.

Misija joj je poboljšanje uvjeta života i ostvarivanje jednakopravnosti za osobe s invaliditetom. Udruga u Rodoču ima objekt, koji je uz pomoć donatora uređen i u njemu svakodnevno boravi 16 korisnika koji imaju kreativne radionice i druge sadržaje.

Želi se pokazati da osobe s invaliditetom, uz pomoć adekvatne edukacije, mogu osposobiti i za druga zanimanja. Poput onih kreativnih, a tako i zanimanja koja se vezuju za poljoprivredu.

 

Bljesak.info