Karte za Istanbul uskoro dostupne svima, tuzlanski aerodrom u pregovorima s još dvije aviokompanije

Vijesti

Karte za letove na liniji Tuzla – Istanbul, trenutno su dostupne putem aplikacije turske aviokompanije Pegasus, a za nekoliko dana bit će i na web stranicama.

Letovi će se obavljati subotom, a pored ljetne sezone, karte će se već sada moći kupiti i za zimsku sezonu, odnosno sve do 31. marta.

Inače, iz Tuzle se trenutno može letjeti avionima Wizz Aira tri puta sedmično za njemačke gradove Memmingen i Dortmund, kao i dva puta sedmično za Basel-Mulhouse-Freiburg na tromeđi Švicarske, Francuske i Njemačke.

Linija Pegasusa za Istanbul, tačnije aerodrom “Sabiha Gokcen”, vjerovatno nije posljednja novina na MAT-u, nezvanično saznaje Faktor. U toku su pregovori sa još dvije aviokompanije, jednoj koja bi otvorila još dvije linije za Tursku, i drugoj s konekcijama u Evropi.

MAT bilježi veliki pad broja putnika, što je rezultat, prije svega, ukidanja baze Wizz Aira i smanjenja broja linija sa 14 na samo tri. Podaci o broju prevezenih putnika govore da je MAT u junu ove godine imao 13.691, a u isto vrijeme prošle godine 64.795 putnika, što je manjek veći od 50 hiljada putnika.

S većim brojem linija za očekivati je postupan rast broja prevezenih putnika, a nije nebitno ni povećanje broja letova na postojećim destinacijama. Naime, Wizz Air planira od septembra broj letova na liniji za Dortmund povećati sa tri na četiri, a za Basel-Mulhouse-Freiburg sa dvije na tri, dok će se za Memmingen već od avgusta moći letjeti umjesto tri, pet puta sedmično.

Faktor