Pet mladih bh. karatista u finalu Evropskog prvenstva

Vijesti
Foto: Twitter

U Pragu je počelo Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Prvog dana takmičenja Bosna i Hercegovina je imala velike uspjehe, tako da će se danas (nedjelja) pet naših predstavnika boriti u finalima.

Tarik Salkić će se u kategoriji kadeta do 63 kg boriti protiv Portugalca Luciana Nova. Tarik je na putu do finala pobjeđivao predstavnike Švicarske, Armenije, Turske i Srbije.

Drugi naš predstavnik u finalu biće Luka Pejić ( – 57 kg). Pejić je u ranijim rundama pobjeđivao predstavnike Češke, Rumunije, Armenije, Francuske i Azerbejdžana. Protivnik u finalu će mu biti Moldavac Christian Gutu.

Mahir Džuho je u kategoriji mlađih seniora do 84 kg izborio finale pobjedama nad predstavnicima Estonije, Španije, Danske i Njemačke. Njegov protivnik u finalu će biti Armenac Aleksanyan.

U finalu će biti i Pavle Dujaković (mlađi seniori do 60 kg). Njegov protivnik u finalu će biti Ozdemir Burak iz Turske. Dujaković je na putu do finala pobijeđivao takmičare iz Belgije, Portugala, Slovenije i Francuske.

Jedina naša predstavnica u finalu biće juniotka Emina Sipović (do 59 kg). Emina je u borbama do finala pobjeđivala predstavnice Hrvatske, Poljske, Srbije i Engleske. Njena protivnica u finalu će biti Konstantina Chrysopoulou iz Grčke.

Sjajni rezultati naših predstavnika obradovali su i Martinu Mlinarević, ambasdorku naše zemlje u Češkoj i Slovačkoj, koja je radost zbog uspjeha bh. takmičara podijelila sa korisnicima Twittera.

https://twitter.com/MartinaMlinare1/status/1538113668595982336?t=KPssqLxLXobVtbT-H-G_hw&s=19

Sva finala su na rasporedu tokom današnjeg dana. Našim predstavnicima želimo mnogo sreće.

Super Portal