Srbi u sudijama pronašli krivce za poraz od SAD-a: Njima ide na dušu

Vijesti

Srbi u sudijama pronašli krivce za poraz od SAD-a (Foto: EPA – EFE)

Košarkaši SAD-a sinoć su slavili protiv Srbije (95:91) i plasirali se u finale Olimpijskih igara, a ovaj poraz teško je pao srbijanskog naciji koja je krivca našla u sudijama utakmice, što se jasno vidi po reakcijama tamošnjih medija.

“Herojska Srbija bila na korak od finala, ali su sramotne sudije učinili svoje! Amerikanci uz pomoć neznalica slomili hrabre Orlove!”, piše Kurir.

“Au, kakva šteta! Srbija razbijala Ameriku i vodila 37 minuta, nestvarni Curry i sudije ukrali pobjedu Orlovima”, stoji na Informeru.

“Poraz za infarkt; Srbija pokradena? Amerika umalo bačena na koljena, Bogdanović u suzama”, piše B92.

“Blamaža Amerikanaca! Šarlatan iz Paname pomogao LeBronu, sudije morale pogurati najmoćniji tim svih vremena”, piše Alo.

“Srbija igrala fantaziju od košarke 36 minuta, sudije pogurale SAD do finala”, stoji na Mozzartu.

Nakon utakmice izjavu za RTS dao je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović, koji je, između ostalog, bio i nezadovoljan suđenjem.

“Nemamo za čime žaliti. Mogli smo pobijediti, svi smo to htjeli. Na kraju težak poraz, isto je kad izgubiš i dva i tri i pet i 20 razlike, znam šta mislite, a na kraju je isto. Poražen je poražen, a pobjednik ide dalje. Trebamo biti ponosni na ove momke i na način na koji smo se borili. Trebamo gledati pozitivno na sve ovo. Sudije? Neka ide na njihovu dušu. Nije to naša stvar, mi smo se borili do kraja. Samo neka oni spavaju kako hoće”, rekao je Bogdanović.

Podsjetimo, Srbija je vodila gotovo cijelu utakmicu, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnu posljednju četvrtinu i stigao do pobjede vrijedne finala. Tamo će igrati protiv Francuske, dok će se Srbija za bronzu boriti protiv Njemačke.

Klix/SP