Ilda Grabovica Arnautović predstavila svoj književni opus na 9. međunarodnim znanstveno-književnim susretima “Petar Kanavelić i Korčula”

Reportaže

Od 19. do 22. septembra na Korčuli su održani 9. međunarodni znanstveno-književni susreti “Petar Kanavelić i Korčula”.

U znanstveno-književnom susretu su učestvovali pjesnici iz: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Poljske.

Čast da bude učesnica i predstavi svoj književni opus na otvaranju ovog značajnog susreta imala je i bh. književnica Ilda Grabovica Arnautović.

Također, Grabovica Arnautović je zajedno sa književnicom Selenom Seferović imala priliku da predstavi Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti “Žena sa knjigom” te istoimenu Zbirku pjesama sa 2. međunarodnog književnog festivala.

Susreti su trajali četiri dana, a održavali su se u: Srednjoj školi “Petar Šegedin”, Arhivskom sabirnom centru Korčula Lastovo, Centru za kulturu Grada Korčule i Gradskom muzeju Korčula.

Ilda Grabovica-Arnautović: Nekada je dovoljna samo jedna riječ da bi se uzburkale emocije koje bi pokrenule inspiraciju

 

Uz bogat književno-znanstveni i muzički program, upriličen je i obilazak Postrane i etno-zbirke Pavla Šaina. Učesnici manifestacije su prisustvovali i nastupu učenika OŠ “Ante Curać Pinjac” u Kazalištu u Pavuleta.

– Stihovali smo, družili se, obilazili i upoznavali prirodne ljepote, kulturno-historijske znamenitosti i uživali u ukusnim delicijama ovoga prelijepog otoka. Zahvaljujem se na pozivu i srdačnom gostoprimstvu voditelju susreta, poštovanom gospodinu, Srđanu Duhoviću i počasnom predsjedniku Hrvatskog kulturnog društva, gospodinu Valeriju Orliću – istakla je književnica Ilda Grabovica Arnautović.

SuperPortal.ba