Ajša Hadžić iz Gračanice dobitnica stipendije vlade Velike Britanije

Vijesti
Foto: Screenshot/Radio Gračanica

Mlada Ajša Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Lukavica jedna je od 9 stipendista Chevening međunarodne stipendije. Stipendiju je dobila za magisterij obnovljive energije: tehnologija i održivost na Univerzitetu Reading.

Chevening je međunarodna stipendija vlade Velike Britanije koju je osnovao Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO), koji omogućuje mladim liderima iz cijelog svijeta da dobiju potpuno osnovan Master program u Velikoj Britaniji.

“Sretna sam što mogu reći da sam od preko 58000 prijavljenih iz 160 zemalja dio od 2% koji su uspjeli dobiti stipendiju. Tokom sljedeće godine studirat ću Tehnologiju i održivost. Dobivanje ove stipendije čini me ponosnom, ali mi daje i odgovornost da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način. Zahvalan sam što sam dio nevjerojatnih devet ljudi koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i jedva čekam da se upoznam i povežem sa mladim liderima iz cijelog svijeta. Želim zahvaliti svojoj porodici i prijateljima koji su mi bili najveća podrška tokom ovog izazovnog, ali nagrađujućig procesa.” – ističe mlada Ajša, prenosi Radio Gračanica.