Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

Vijesti
Foto: Fena

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda Tuzla, Amila Bećirović zajedno će sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 14. do 18. septembra u Sofiji (Bugarska).

Za Amilu će ovo biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, ali ukupno čak treći nastup na velikom takmičenju, s obzirom na to da je nastupala na juniorskom Evropskom prvenstvu u Kijevu 2020. godine i na seniorskom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2022. godine, na kojem je i osigurala plasman kao jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Sofiji.

BRAVO DJEVOJKE: Zmajice u baražu za Svjetsko prvenstvo!

Na ovom prvenstvu nastupit će sa sva četiri rekvizita.

– Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u junu ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u septembru. Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom trenirala tokom čitavog ljeta, sa samo jednom kraćom pauzom od pet dana. To predstavlja relativno kratak period za uvježbavanje četiri vježbe, ali se nadamo da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu – poručuju iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda Tuzla.

 

Fena