Bh. i hrvatske humanitarne zvijezde igrale u Travniku, Ćiri uručeni ključ općine

Događaji Vijesti
Foto: Klix

Humanitarna utakmica za dvije škole u Travniku između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske protekla je u istinskom spektaklu i nogometu, a legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću uručen je ključ općine Travnik.

Utakmica u kojoj je rezultat bio u drugom planu donijela je mnogo radosti gledateljima na travničkoj Piroti koji su velikim aplauzom pozdravili učesnike obje selekcije, ali i Ćiru Blaževića kojem je danas svečano uručena odluka o imenovanju za počasnog građanina Travnika kao i ključ općine.

Prisutnima se obratio i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler koji je poslao veoma inspirativnu poruku te dodao da je ovim događajem zvanično počelo obilježavanje bogatog programa Dana EU u Bosni i Hercegovini.

“Živjela BiH, živjela Hrvatska, živjela Evropska unija”, kazao je Sattler u obraćanju prisutnima.

Organizator događaja Ivica Džambas je kazao da je ovo danas u Travniku život, a ne suživot.

“Mi ne trebamo suživot, mi trebamo život i druženje. S ovim počinje obilježavanje Dana EU u BiH”, kazao je Džambas te Sattleru i drugim gostima iz Hrvatske i BiH uručio potpisane lopte i dresove.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović se zahvalio humanim zvijezdama koje su došle i počastile ih svojim prisustvom.

“Neke od njih dugo nismo vidjeli, zahvaljujemo se i reprezentaciji Hrvatske koja nas je obradovala svojim plasmanima i ponosni smo kao njihove komšije zbog njihovih rezultata. Ovako će BiH izgledati kao punopravna članica EU. Nije vrijeme za politiku, ali danas šaljemo poruku da se mogu rješavati bilo kakva pitanja u regionu na ovaj način. Suživot ne, već život kako smo i naučili”, kazao je Dautović.

Brojne zvijezde koje su danas bile u Travniku iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine bile su sretne što su imale priliku odazvati se ovom događaju i dati svoj doprinos.

Foto: Klix

Utakmica je završena rezultatom 5:5. Hadžić je postigao hat-trick za BiH, a po gol su zabili Tuka i Glavaš iz penala. Po dva gola za Hrvatsku su postigli Olić i Vlaović, dok je mrežu domaćina tresao i Kuprešić.

Klix