Blidinje: Vedranov i Franin hotel s milion zvjezdica

Lifestyle Zanimljivosti
Foto: federalna.ba

Da su mladi pokretačka snaga našeg društva u svim oblastima – pa tako i u turizmu, pokazuje primjer mladića Vedrana Miletića i Frane Šarića, nekadašnjih studentskih kolega, koji su na Blidinju uz samo jezero osmislili jedinstvenu turističku ponudu. Prenoćište u smještajnom prostoru u obliku bačve već privlači veliki broj onih koji žele osjetiti jedinstveni doživljaj prirode.

“Mi ne želimo nuditi samo smještaj – to je nešto zadnje. Naravno, treba se i prespavati negdje, ali ono što mi želimo ponuditi je baš ovo iskustvo – ovdje je nebo uvečer zaista čarobno. Zato mi to zovemo naš hotel sa milijun zvjezdica”, kaže Šarić.

Po novo iskustvo na Blidinje je došla Banjalučanka Vanja, ljubiteljica neobičnih turističkih avantura na koje može povesti i ljubimca: “Pas je tu i mislim da je to super stvar što možete povesti ljubimce. Vjerujem da ovdje ima svakakvih ruta, da ih možete sami smisliti, za šetnju oko jezera ili u planinskom dijelu. Mislim da je ovo jedan savršen način za bijeg od svega onog što grad nosi – buka i gužva, sad i vrućine… Ovdje je stvarno sve potaman, imate vodu i ovaj smještaj koji je zaista poseban”.

Od ideje, plana do izrade bačve – svaki segment smještajnog prostora ručno je rađen. U projekt su krenuli u vrijeme pandemije i malo tko je vjerovao da će ideja uroditi plodom.

“Malo jest ludo, svi su nam govorili gdje ćemo mi to, jer naša struka je računarstvo. A ovdje je svaki djelić ručno rađen – previše je tu bilo obrađivanja drveta, problema, neprospavanih noći, trebalo je to sve uskladiti i s fakultetom i ostalim obvezama jer imamo mi i svoje druge hobije, priča nam Frano koji je s kolegom Vedranom uvijek u potrazi za novim rješenjima. Turizam je grana u kojoj vide svoju budućnost pa i u vrijeme kada mnogi odlaze iz zemlje. Sljedeći neobični projekt je izrada Hobbit kućice u Gorancima pored Mostara.

“Imamo mi dosta tih nekih ludih ideja, možda ćemo krenuti do iduće godine u realizaciju nekih. Trenutno je u planu završetak Hobbit kućice do kraja 9. ili 10. mjeseca. Što se tiče Hobbit kućice, u planu je da radi cijelu godinu, jer je to građevina pod zemljom pa je, za razliku od ove bačve, otpornija na vremenske prilike“, zaključuje Frano napomenuvši da im je cilj urediti jedinstvena i nesvakidašnja mjesta, gdje se može u potpunosti uživati i stopiti s prirodom.

federalna.ba