Bosanac sa njemačkom adresom: Edin Hasanović ostvario ulogu u još jednom filmu

Magazin Vijesti
Foto: Instagram

Edin Hasanović (29), bosanskohercegovački glumac iz Zvornika s adresom u Njemačkoj, dobio je ulogu u novom njemačkom ostvarenju.

– Trenutno je u toku snimanje filma „Mračni svjedoci“, a u kinima je od 2023. godine. To će biti nešto posebno – napisao je Hasanović na Instagramu.

Režiju potpisuju Lena Mej Graf (May) i Fin Kristof Štruks (Finn Christoph Stroeks), s kojima je naš glumac već osvojio dvije filmske nagrade.

Zanimljivo je i to što Hasanović na set dolazi sa svojim dresiranim psom Kunom, koji ima i Instagram profil, a ostale uloge tumače Almila Agriacik, Kristina Dorego i Laszlo Breidinga.

Inače, Edin Hasanović je rođen u mjestu Klisa pored Zvornika, a 1992. godine s majkom, uz pomoć Crvenog križa, odlazi u Njemačku. Nažalost, njegov otac i dvojica amidža i dalje se vode kao nestali, zajedno sa 700 muškaraca koji su odvedeni u nepoznatom pravcu.

Hasanović je tada imao dva mjeseca. Kao tinejdžer se počeo baviti glumom i danas je nezaobilazan na crvenim tepisima u Njemačkoj, piše Avaz.