Dijaspora u Australiji podržala košarkašice BiH, na donatorskoj gala večeri uručen ček

Vijesti
Foto: KS BiH

Zajednica Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji prikupila je, kao što je i ranije najavljeno, iznos neophodan za boravak ženske košarkaške reprezentacije BiH u ovoj dalekoj zemlji gdje učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

Na sinoćnjoj donatorskoj gala večeri generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Ameru Čolanu uručen je ček na 76.006 australskih dolara.

Ček su uručili Haris Jackman, koji je pokrenuo akciju preko platforme GoFundMe te organizator večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Putem platforme GoFundMe prikupljeno je 32.920 australskih dolara, a na sinoćnjoj večeri upriličena aukcija dresova i lopti s potpisima Zmajica na kojoj je prikupljeno 43.086 dolara.

Predmeti s aukcije (Foto: KS BiH)
Predmeti s aukcije (Foto: KS BiH)

Ukupni iznos od 76.006 dolara bit će uplaćen hotelu Novotel u Sidneju gdje su smještene bh. košarkašice, kao i organizacionom odboru Svjetskog prvenstva za boravak našeg nacionalnog tima u Australiji.

“Ovom prilikom, KS BiH se također zahvaljuje kompanijama Salex i Zenith, kao i našoj dijaspori, a posebno Nathanu Pašiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću, Senadu Kočiću i Nedžadu Kočiću”, poručili su iz Saveza.

Podsjetimo, ženska košarkaška reprezentacija BiH jučer je doživjela i treći poraz u tri meča na Svjetskom prvenstvu u Australiji nakon što su izgubile od selekcije Južne Koreje rezultatom 99:66.

BiH je tako ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale, a do kraja grupne faze ostalo je da Zmajice odigraju mečeve protiv Sjedinjenih Američkih Država i Belgije.

Klix