Džanan Musa proglašen za MVP-a španskog prvenstva!

Vijesti
Foto: Facebook

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige.

Musa je sezonu u dresu Breogana završio sa najvećim indeksom korisnosti u cijeloj ligi (23,1) uz prosjek od 20,1 poena čime je također najbolji u ligi.

Musa je također ostvarivao i 5,1 skok, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu. Također, na vrhu je liste Endesa lige po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po susretu.

Breogan je našem košarkašu danas priredio veliko iznenađenje na gradskom trgu u Lugu. Musa nije znao da je proglašen za MVP-ja lige, a njegov brat Dženis je jučer avionom u tajnosti stigao u Lugo kako bi mu danas uručio trofej.

Musa se nakon primanja nagrade obratio svim Bosancima i Hercegovcima kojima se zahvalio na mnogobrojnim glasovima pomoću kojih je proglašen za najkorisnijeg igrača španskog prvenstva.

“Ovo je također i za vas, hvala vam svima što ste glasalii što ste bili uz mene. Nadam se da ćemo i sa reprezentacijom ostvariti ovakve uspjehe i da idemo samo naprijed. Hvala vam!”, poručio je Musa.

Uz Musu u idealnu petorku Endesa lige su uvrštenii Marcelinho Huertas (Tenerife), Nicolas Laprovittola (Barcelona), Chima Moneke (Manresa) i Giorgi Shermadini (Tenerife).

Musa se sada i definitivno “vratio u život” nakon neuspješnih avantura u NBA ligi i Efesu, te će sasvim sigurno imati mnogo opcija za nastavak karijere ovog ljeta.

Najviše se govori o mogućem prelasku u redove višestrukog prvaka Evrope, ekipu madridskog Reala.

Klix