Elvedina Muzaferija u lovu na bodove u Europa kupu 

Vijesti

Najbolja bh. skijašica nastupa na Europa kupu u La Thuileu

Utrke svjetskog kupa u brzim disciplinama za žene, koje su treble biti održane ovog vikenda u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu, otkazane su zbog iznadprosječnih temperatura, a najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija seli u takmičenje Europa kupa.

Prvi put u ovoj sezoni, 5. i 6. februara, Muzaferija će u italijanskom La Thuileu učestvovati u europskom skijaškom takmičenju Super-G utrkom.

To će biti prva utrka za mene ove sezone u okviru Europa Kupa tako da će i startni broj biti iznad broja trideset. Nadam se da će i staza biti jako dobro pripremljena, i da ću moći ostvariti dobar rezultat i sa većim startnim brojem”, kaže Muzaferija. 

Nakon toga, bh. tim putuje u Crans Montanu gdje će, 10 i 11. februara, biti održano takmičenje Europa kupa, a zatim i Svjetskog kupa.

“U Crans Montanu putujemo, također, na utrke Europa kupa u Spustu, zatim ostajemo tu na utrkama svjetskog kupa koje će se održati 17. i 18. februara u disciplinama Spust i Super-G” govori Muzaferija dodajući da se dobro osjeća na skijama i očekuje dobar plasman u nadolazećim utrkama.