Filozofski fakultet u Tuzli u saradnji sa studentima organizuje manifestaciju “Njegujmo pisanu riječ” povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika

Događaji

Odsjek za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Studentskim vijećem Filozofskog fakulteta organizira obilježavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika, te vas poziva na otvorenje manifestacije “Njegujmo pisanu riječ“.

U okviru manifestacije, u holu Filozofskog fakulteta bit će postavljena izložba pod nazivom “Stara i rijetka periodika” , koju organizuju JU Specijalna biblioteka “Behram-beg” u Tuzli i Odsjek za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Manifestacija i svečano otvorenje Izložbe bit će upriličeni u ponedjeljak, 21. februara 2022. godine, u 12 sati, u holu Filozofskog fakulteta. Pored izložbe, posjetioci će imati priliku čuti horski ansambl Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla, kao i najuspješnije i nagrađivane radove učenika osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Super Portal