Inspirativna priča: Prije tri godine je radio u pekari, a sada će igrati u engleskoj Premier ligi

Vijesti
Foto: Twitter

Engleski Wolverhampton je prije nekoliko dana i zvanično doveo Matheusa Nunesa iz Sportinga za 45 miliona eura, a sada su tamošnji mediji otkrili njegovu životnu priču.

Nunes je odrastao u favelama Rio de Janeira, gdje je pokušavao da postane ‘‘novi‘‘ Ronaldinho, da bi potom otišao u Portugal zajedno sa svojom majkom i očuhom kada mu je bilo 13 godina.

Tamo je pokušavao da napravi fudbalsku karijeru, ali je do prije tri godine radio u pekari, gdje je prodavao kifle, a nakon toga je odlazio na treninge Sportinga, da bi potom ostvario transfer u redove engleskog kluba.

‘‘Bilo je trenutaka kada nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikada nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka još uvijek ne zna kako nisam postao lopov ili diler‘‘, poručio je Nunes.

On je potom dodao kako je radio u pekari po pet ili šest mjeseci.

‘‘Dolazio sam u jutarnjim satima jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda sam morao da treniram nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku dozvolu, pa sam se budio rano kako bih išao biciklom na posao‘‘, poručio je Nunes.

Sport1