Iz Njemačke biciklima došli do BiH: Avantura duga 1600 kilometara (VIDEO)

Lifestyle Zanimljivosti
Foto: M. Živković/federalna.ba

Dvoje zaljubljenika u biciklizam, Marija Arlović i Moritz Meyer biciklima su se uputili u avanturu dugu 1 600 kilometara i sa sjevera Njemačke dovezli se u Oštru Luku, područje Grada Orašja, Marijino rodno mjesto.

Putovali su tri puna tjedna i uz manje poteškoće s prijevoznim sredstvima, sretno stigli na cilj. Marija se tek godinu dana aktivnije bavi biciklizmom, u rekreativne svrhe, dok je Moritz dugogodišnji zaljubljenik u ovaj sport. 

Moritz je do Marije putovao pet dana iz Auricha, sa sjevera Njemačke, prešavši 750 kilometara, a onda su zajedno iz Heidelberga 21 dan vozili do Oštre Luke. Za svoju najveću biciklističku avanturu pripremali su se intenzivno da bi fizički mogli podnijeti ovaj zahtjevni put. 

„Sa moje strane trajalo možda par mjeseci, onako u intervalima, malo više treniranja po brdima da bi se pripremila za ovaj lakši put, pošto nismo imali puno brda, a on je svakako bio već pripremljen jer je malo više godina u tome“, objašnjava Marija.

Veliki izazov ovim mladih simpatičnim ljudima je taj što su vegani, pa su za ručak nekada imali samo vrećicu čipsa i koka-kolu, ali ni u jednom trenutku nisu razmišljali odustati. 

„Prvi dan je bio prilično dobar 70 do 80 kilometara, tako da smo mislili neće biti nikakvih problema, drugi dan je bio užasan pošto smo imali nekoliko velikih brda tako da smo taj dan za čitav dan napravili samo 30 km i iz dana u dan je išlo sve lakše i na kraju radili po skoro 100 kilometara“, kaže Marija. 

Moritz se biciklizmom bavi cijeli život i iza sebe ima prijeđene kilometre i kilometre i to mu je ispušni ventil i izvor energije u stresnoj svakodnevici. Ovo je njegov najduži put s prijeđenih 2.200 kilometara i ne skriva lijepe dojmove putovanjem i dolaskom u Bosnu. 

„Prvi put sam u Bosni i Hrvatskoj, ali se osjećam kao kod kuće, jako su svi srdačni, jako lijepo su me dočekali i prihvatili i veselim se druženju sljedećih tjedana s obitelji i sa životinjama“, govori Mayer.

Najveću potporu za svoj izazov života imali su od roditelja, ali i međusobno. Na ovome definitivno neće stati. 

„Osobni cilj je raditi na osobnoj fizičkoj spremnosti, a zajednički cilj je preko Dalmacije, Italije, Španjolske i Francuske da istražimo jer je biciklizam jako lijep način putovanja jer se puno bolje vidi nego putovanjem drugim sredstvima“, objašnjava Meyer.

  • Video pogledajte OVDJE.

federalna.ba