Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp za djecu Srebrenice i Vukovara

Reportaže
Foto: RTV Srebrenica

Zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić kroz program svoje humanitarne fondacije organizovao je košarkaški kamp “Srebrenica 2023”.

Kamp je organizovan kako bi djeca iz Srebrenice i Vukovara te KK Guber imali priliku upoznati se i raditi s NBA zvijezdom i trenerima. Cilj je bio aktivirati djecu i ostaviti im trajna prelijepa iskustva.

Nurkić je kamp organizovao kroz svoju humanitarnu fondaciju, a kroz ovaj projekt želio je poručiti da u Srebrenici definitivno ima života.

Košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić organizovao je danas košarkaški kamp…

Posted by RTV Srebrenica on Subota, 2. septembar 2023.

“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno. Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi”, rekao je Nurkić, prenosi RTV Srebrenica.