Kalesija: U nedjelju prva Dječija biciklijada

Događaji
Foto: BKC Kalesija

U okviru manifestacije “Kalesijsko ljeto 2022” u nedjelju (14.08.) će se u Kalesiji održati prva Dječija biciklijada.

Biciklistički klub Kalesija i Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, uz podršku MSŠ Kalesija, s ciljem popularizacije i promocije biciklizma i zdravih životnih navika, kao i druženja sa najmlađima organizuje prvu Dječiju biciklijadu.

Za biciklijadu je predviđena kraća dionica, kako bi je mogli voziti i najmlađi, ukupne dužine od 2,6 km. Polazak je planiran ispred zgrade Općine, Ulicom „Žrtava Genocida u Srebrenici“ do Sportske dvorane, skretanje prema Halisijskoj ulici i vožnja do zgrade Veterinarske stanice, nastavak vožnje novom ulicom do kružnog toka u Kalesiji, te povratak do Sportskog poligona MSŠ Kalesija, gdje je kraj staze.

Po završetku biciklijade bit će upriličena prezentacija Sportsko-streljačkog kluba Ranger Kalesija, na kojoj će se prisutni moći upoznati sa paintballom, sportskim streljaštvom i rekvizitima.

Protokol za biciklijadu:

10:00 – 10:50 – prijava i okupljanje učesnika ispred zgrade Općine – Šehidsko spomen-obilježje

10:50 – obraćanje organizatora

11:00 – start biciklijade

11:30 – dolazak na sportski poligon MSŠ Kalesija

12:00 – obraćanje organizatora i dodjela zahvalnica i medalja

12:30 – osvježenje i zakuska za sve učesnike

Za svu djecu mlađu od 6. godina obavezno je prisustvo jednog od roditelja. Svi učesnici biciklijade učestvuju na vlastitu odgovornost, te je obavezno da nose kacigu.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti i online, porukom na Facebook stranici Biciklistički klub Kalesija ili BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.