Kupreški sir po četvrti put proglašen za najbolji na Balkanu

Lifestyle Vijesti
Foto: Facebook/Kupres Milch

Sirevi Kupres Milcha ponovo su osvojili prvo mjesto na Balkan Cheese Festivalu koji je početkom maja održan u Beogradu. Ovo je četvrti put zaredom da je bosankohercegovačka mljekara, prema glasovima publike, pobijedila u kategoriji “najbolji sir”.

Slavlje Bosne i Hercegovine na sajmu upotpunila je farma Milo selo Lukavac koja je osvojila drugo mjesto za najbolji sir, dok je treće mjesto pripalo manastiru Sukovo kod Pirota (Srbija).

Najljepši štand na festivalu, prema glasovima publike, imali su Radeta sirevi, dok je stručni žiri nagradu za najljepše aranžiran tanjir dodijelio izlagaču Darovi Rtnja.

Asocijacija Autentičnih Hedonista Dragana Đorđevića, dodijeljena je izlagaču Lisnati sir – Ljilja Janjić. Facebook & Instagram publika je glasanjem odučila da je najljepše aranžiran tanjir izlagača Butik kačkavalja.

Izložba autohtonih sireva Balkana “Balkan Cheese Festival” održana je 7. i 8. maja u Domu omladine Beograd. Posjetitelji su mogli vidjeti rijetke i neobične vrste oko 300 sireva malih mljekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Švicarske, piše bljesak.info.