Legendarni Halid Bešlić se uspješno oporavlja nakon operacije: Sada sam dobro, zdravlje mi je na prvom mjestu

Magazin
Foto: Filip Kos/Pixsell

– Dobro se osjećam i 24 sata poslije operacije sam u svojoj kući – rekao je Halid Bešlić na početku razgovora za Faktor nakon što mu je u utorak u Sarajevu ugrađen stent.

Našoj muzičkoj legendi i jednom od najpopularnijih pjevača u regionu u Centru za srce Sarajevo je ugrađen stent. Operaciju su uradili prof. dr. Mirsad Kacila, direktor Centra za srce i prim. dr. Saša Lukić.

– Odmaram sa svojom Sejdom i porodicom. Moram biti odgovoran prema sebi i da se pazim. Moram malo promijeniti režim života i ishrane. Na vrijeme sam reagirao i otišao kod doktora. Posljednjih par mjeseci teško sam disao i nisam znao šta je u pitanju. I tako su prolazili dani. Posljednjih par dana počelo me gušiti i kada sam rekao doktoru Kacili, naredio mi je odmah da dođem. Za dva sata su ustanovili koji je problem i uslijedila je brza operacija. Sve je urađeno na visokom nivou kao da sam se operisao u Njemačkoj – kaže Bešlić.

Halid ističe veliku zahvalnost doktorima Mirsadu Kacili i Saši Lukiću te kompletnom medicinskom osoblju.

– Stalno ću se konsultovati sa njima i slušati savjete. Ništa ne prepuštam slučaju. Zdravlje je na prvom mjestu. Narednih mjeseci više vremena ću provoditi u prirodi i bez stresa koji je okidač mnogih loših stvari – nastavlja jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na Balkanu.

Bešlić bez muzike teško može zamisliti svoj život i od jeseni za vjernu publiku priprema istinske muzičke spektakle.

– Čim se oporavim, nastavljam sa koncertnim aktivnostima. Najesen krećemo na veliku regionalnu turneju u sklopu koje ću održati i tri velika koncerta – Zagreb, Beograd i Sarajevo u kojem pjevam 11. marta 2023. godine. Bit će to pravi spektakl u glavnom gradu BiH, i to u Zetri – kaže na kraju Halid.

Faktor