Lejla Njemčević ostvarila historijski plasman na Svjetskoj ranking listi

Vijesti
Foto: Screenshot

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević, članica Allebike tima, je nakon pobjede na Svjetskom kupu upisala novih 250 UCI bodova i time napredovala za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi. Lejla Njemčević sada zauzima 5. mjesto na UCI ranking listi i to je najbolji plasman u njenoj karijeri, ali i u historiji Bosne i Hercegovine.

Naša takmičarka se posljednje dvije sezone nalazila unutar najboljih 10 biciklistkinja svijeta, a nakon niza sjajnih rezultata u ovoj sezoni bh. biciklistkinja se plasirala u top 5 biciklistkinja na UCI ranking listi u maraton disciplini.

Prvo mjesto na ranking listi pripada Ariane Luthi iz Švicarske sa 1.890 bodova, na drugoj poziciji je Sosna Katazina iz Litvanije sa 1.761 bodom, dok je na trećem mjestu Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1592 boda te na četvrtom mjestu Fasolis Costanza iz Italije sa 1.258 bodova. Lejla Njemčević trenutno ima 1.229 bodova i za očekivati je da dodatno popravi svoj plasman s obzirom na to da je sada na rasporedu glavni dio takmičarske sezone.

Da se naša takmičarka nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je sve utrke na kojima je nastupila u ovoj sezoni završila na podiju, odnosno upisala je tri pobjede i dva treća mjesta.

Klix