Lijepa priča iz Kalesije: Anonimni dobročinitelj obradovao najmlađe članove džemata Vukovije Gornje bajramskim paketićima

Vijesti

Večeras je, nakon teravih – namaza, u kalesijskom džematu Vukovije Gornje upriličena podjela bajramskih paketića za najmlađe članove ovog džemata.

Anonimni dobročinitelj je odlučio obradovati bajramlukom najmlađe koji su tokom ramazana zijaretili džamiju džemata Vukovije Gornje. Zahvaljujući ovom dobrom insanu oko stotinjak djece iz džemata osjetilo je slast ramazana i nastupajućeg Bajrama.

Imam džemata Enes ef. Sakić zahvalio je u ime džematlija darivatelju uz želju da ga Uzvišeni mnogostruko nagradi za njegovo dobro djelo i nadu da će uvijek biti onih koji će znati obradovati djecu.

A djeca su se zaista obradovala. Potvrda za to su široki osmjesi na njihovim licima. Sigurno je da će im večerašnja noć ostati u dubokom sjećanju kao lijepa uspomena iz djetinjstva.

Iako se Kalesija u posljednje vrijeme spominje u ružnom kontekstu zbog ljudi koji ovom prilikom nisu vrijedni pomena, večerašnja slika koja je poslana iz mjesne džamije džemata Vukovije Gornje budi barem malu nadu u bolje sutra za Kalesiju i za našu Bosnu i Hercegovinu.

Želja nam je da ovakvih priča bude što više jer nema ništa ljepše nego izazvati osmijeh na dječijem licu.

Super Portal