Minimalan poraz Zmajeva od prvaka Evrope

Vijesti
Foto: NSBiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Italije u prijateljskom susretu igranom na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju. Jedini pogodak na meču postigao je Fratezi na asistenciju Kjeze u 38. minuti susreta.

Imali su Zmajevi svoje šanse u ovom meču, pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme kada je Donaruma spasio Azzurre nakon pokušaja Hajradinovića i Gazibegovića. S druge strane dobru priliku imao je Kjeza kada je naša odbrana izblokirala njegov udarac. U 38. minuti Kjeza je ubacio s lijeve strane a Fratezi udarcem iz prve matirao Pirića.

Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. U 64. minuti Pirić je zaustavio udarac Skamake. Pokušao je napadač Atalante i par minuta kasnije ali je ponovo Pirić izašao kao pobjednik.

U završnici meča Ahmedhodžić je imao priliku za izjednačenje nakon pogreške Di Marka ali ga je istrčali Donaruma spriječio da ozbiljnijr ugrozi gol Azzurra koji tako s pobjedom u zadnjem pripremnom meču idu na Euro. Italijani će u Njemačkoj braniti titulu prvaka Evrope osvojenu prije tri godine.

S druge strane, utakmice protiv Engleske i Italije bile su prve na klupi za novog selektora Sergeja Barbareza koji je u navedenim susretima na raspolaganju imao dosta izmijenjen sastav u odnosu na neka prošla okupljanja. Sljedeći izazovi Zmajeve čekaju u septembru kada počinje Liga nacija.