Mlada Živiničanka pravi poslastice koje će vas oduševiti

Intervjui Vijesti

Nijedan ljubitelji slatkiša sigurno neće moći odoljeti poslasticama koje pravi mlada Živiničanka Amra Osmanović. Amra je povezala ljubav prema pravljenju tradicionalnih domaćih i stranih poslastica i želju da se okuša u nečemu novom. Kako kaže, rezultati su premašili njena očekivanja.

A sve je počelo sasvim slučajno. Oduvijek je gajila ljubav prema kuhanju, naročito je voljela praviti poslastice. Primijetila je da društvene mreže pružaju velike mogućnosti i prilike. Odlučila je kreirati stranicu na Facebooku gdje je objavljivala slike poslastica koje je pravila za svoju porodicu i prijatelje. Budući da je dobila veliki broj pozitivnih komentara odlučila je okušati svoju sreću. Vrlo brzo su uslijedile prve narudžbe, a broj zadovoljnih klijenata se svakim danom sve više povećavao.

Danas, kako kaže, ima pune ruke posla u svojoj kuhinji. Kaže da su najtraženije torte, uglavnom za rođendane, godišnice, vjenčanja i druge specijalne prilike, ali da su česte narudžbe i ostalih vrsta kolača.

Amra također navodi da je u početku bilo stresno i pomalo naporno, vremenom, usavršavanjem tehnike i sticanjem iskustva u izradi poslastica postalo je mnogo lakše raditi ovaj posao. Pogotovo kada se radi ono što se voli.

“Nešto što najviše volim u ovom poslu i što mi daje motiv da nastavim sa radom su neke lijepe situacije, npr. oduševljenje roditelja kada dobiju tortu od djece ili rekacije djece koja dobiju tortu ili kolače za svoj rođendan. Njihova radost je veliki podsticaj za kvalitetniji i bolji rad u budućnosti” – kaže Amra.

Amra je fokusirana na usavršavanje i inovativnost pri izradi torti i drugih slastica, a kako kaže, trud i ulaganje u ovaj hobi će donijeti samo dobro, nove prijatelje i sladokusce koji će otvoriti vrata svojih domova njihovim slatkišima.

Detaljnije se sa njenim radom možete upoznati na FACEBOOK STRANICI putem koje možete i izvršiti svoje narudžbe.