Mladi Kalesijac Dženit Vildić predstavio bolid Formule

Vijesti
Foto: Facebook/Dženit Vildić

Dženit Vildić jedan je od najboljih dokaza da u naša zemlja ima vrlo kvalitetnih, stručnih i obrazovanih mladih ljudi.

Naime, ovaj rođeni Kalesijac koji je trenutno na studiju u Turskoj, javnosti je predstavio svoj model bolida Formule. Projekat je to bolid tima KOUFormula koji je podržala Međunarodna automobilska federacija.

“Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti vam KOUFS-02, naš projekat, bolid tima KOUFormula. Proteklih mjeseci zajedno sa ostatkom tima imao sam priliku raditi na novom bolidu u sklopu takmičenja Formula Student pod pokroviteljstvom FIA (Međunarodna automobilska federacija).” – istakao je Dženit.

Foto: Facebook/Dženit Vildić

Prema njegovim riječima, bolid će biti testiran ma stazi u Italiji naredne sedmice. Mladi stručnjak je dodao kakomje iza njegovog tima težak period ali i da je mnogo sretan zbog ostvarenja svog sna.

“U ovom trenutku za mene je nešto neopisivo, naime nešto što čovjek sanja od malih nogu i na kraju u sklopu departmana za Elektroniku zajedno sa svojim kolegama ostvari… Neprospavane noći, suze, znoj, 150 stranica propisa od strane FIA, jedan dio toga je iza nas u toku ove sedmice mi je velika čast biti dio ekipe od 5 ljudi koji će raditi na testiranju samog bolida…” – napisao je Dženit Vildić u objavi na svom Facebook profilu.

Foto: Facebook/Dženit Vildić

 

Super Portal