Nurkić ispunio obećanje iz Srebrenice, donirao je 40.000 dolara za grijanje u centru

Vijesti

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA kluba Phoenix Sunsa Jusuf Nurkić ponovo je pokazao da ima veliko srce. Naime, Nurkić je ovaj put donirao 40.000 dolara udruženju MFS-EMMAUS, inače jednom od najktivnijih organizacija u BiH koja pomaže one koji su u potrebi od Srebrenice do Velike Kladuše.

Posljednjom Nurkićevom donacijom sufinansirat će se dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje.

“Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju s djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja. Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja, ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju. Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić”, poručili su iz Udruženja.

Dodali su kako su zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta.

“Želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini”, istakli su.

Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 donirao 40.000 USD Prihvatnom centru DujeJusuf Nurkić donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u…

Posted by MFS-EMMAUS on Petak, 2. februar 2024.

Klix